Технология


„ЛЕО – Бетонови изделия“ ЕООД притежава един от най-модерните заводи за производство на бетонови изделия в България, който е открит през 2011 г. Технологичното оборудване е на водещия в света германски производител MASA. Изделията превъзхождат ръчно изработената продукция в пластмасови калъпи, както и вибропресованите изделия произведени от малки машинки без необходимата автоматизация по формоване, събиране, опаковане и най-важното без наличие на сушилня за отлежаване в най-благоприятна и с необходимата влажност среда. Заводът е уникален за Бургас и региона, защото е единственият в Източна България, в който павета, бордюри и тротоарни плочки се произвеждат при напълно автоматизиран процес.

 

ЗА ПРОДУКЦИЯТА:

Само за един работен ден новият завод на „ЛЕО – Бетонови изделия“ ЕООД е в състояние да произведе над 3000 м² бетонови изделия (плочи, павета), съответно над 12000 бр. бордюри с размери 50/35/18 см или над 72000 бр. с размери 50/16/8 см. Оборудването дава възможност за формоване на изделия с дължина до 130 см, ширина до 100 см и височина от 3,5 см до 50 см. Те могат да бъдат оцветени в над 1 млн.цвята, тъй като заводът е оборудван с инсталация за течни бои, позволяваща смесване на основните цветове. Собствена лаборатория осъществява стриктен ежедневен контрол на входящите материали и на изходящата продукция. Използваните оцветители и химикали подобряващи качеството на продуктите са от утвърдени немски производители.
Продукцията на ЛЕО се отличава с голяма механична здравина, точни линейни размери, дълготрайност, мразоустойчивост и красив дизайн. Всички изделия отговарят на Наредбата за съществените изисквания и оценяване съответствието на строителните продукти, както и на изискванията на БДС и са придружени от съответните документи.

 

През 2016 г. „ЛЕО – Бетонови изделия“ ЕООД допълни богатата си палитра от продукти с новите СЕНТ МАЛО и ВИЕН от серията ANTIQUE Premium. Изделията заемат сегмента на луксозния клас. Стремежът на фирмата е задоволяване потребността и на клиенти, предпочитащи по – луксозни настилки. Съчетават се един с друг при проектиране на вертикалната планировка, тъй като са с еднакъв повърхностен релеф.
Паве ВИЕН – използва се при изграждане на тротоарни настилки с дебелина 6 см; Паве СЕНТ МАЛО с дебелина 8 см – за улични и паркинг настилки; Паве СЕНТ МАЛО СЪРКЪЛ с дебелина 6 см - за декоративни акценти с кръгова форма; Палисада СЕНТ МАЛО с размер 14/12/40 см - за ограничаващ контур вместо бордюр. Отделните изделия, компанията изработва в сив, охра, кафяв и colormix цвят. „ЛЕО - Бетонови изделия“ ЕООД никога не се е ограничавала цветово в произвежданите продукти. Освен в каталожните цветове компанията е приемала и предизвикателството да произвежда изделия в желаният от клиента цвят или съчетание от 2-3 цвята на едно изделие (colormix). Примери за това са центъра на град Русе, където по желание на проектанта се изработиха три индивидуални цвята, центровете на град Ямбол и град Върбица, където цветовете на настилката в проекта са били различни от стандартните.